Viktig å vite ved helikopterhjelp i fjellet

luftamb

I fjellet er det først og fremst luftambulanse og Seaking som blir transportmiddelet ved akutt sykdom og skade. Men de er begge avhengig av flyvær, det vil si klar sikt og ikke for mye vind. Man må alltid være forberedt på at redningen kan bli alternativ, dvs bakkemannskap e.l. Det kan være flere årsaker til at helikopter ikke kan komme frem.

Hold løpende kontakt med nødsentralen, men pass på batterimengden du har på telefonen. Mens  du venter på helikopter, gi nødvendig førstehjelp og forebygg nedkjøling så godt som mulig. Husk at bakken er iskald.

Helikopter trenger minimum 20×25 meter landingsplass. Den bør aller helst være flat og ha fast underlag. Pass på at det ikke ligger løsgods som sekker og jakker når helikopteret kommer. Det kan komme i rotoren eller fly vekk når de lander.

Når helikopteret kommer, gi deg til kjenne med å vinke med en jakke eller lignende hvis det er dag. Om natten kan man bruke en lykt eller ild. Helikoptermannskapet bruker nattbriller så selv lyset fra en mobilskjerm er synlig fra lang avstand om natten.

Hold gruppen samlet og ikke der du tenker det er lurt at helikopteret lander. Piloten velger selv hvor de  vil lande, men det er jo lurt å prøve å bidra.

Er det helning der du er, bør gruppen være samlet på nedsiden og ikke oppsiden i terrenget. Dette med tanke på landing og rotorene: se figur.

Blade Tilt

Skal man bevege seg mot et landet helikopter som har rotorene igang, skal man ha klarsignal fra pilot. Figuren under viser hvilken side av helikopteret det er tryggest å bevege seg på.  Skal man bevege seg i rød sone, skal man være i følge av redningsmann.

helikopter5

Siden er under utvikling…